Водич за студентску мобилност

Ерaзмус студентска мрежа Србије објавила је Водич за студентску мобилност, као базу знања и искустава када је у питању академско усавршавање младих у иностранству. Циљ Водича је да студенте у Србији упозна са програмима мобилности који су им на расплагању, као и да их увери да отићи на размену није толико компликовано.

Зашто је важно учествовати у мобилности? Бенефити учествовања у програмима мобилности су непроцењиви, а према истраживању које је спровела Европска комисија, 80% алумниста програма мобилност нашло је посао у струци у року од 3 месеца након завршетка студија. Поред професионалног усавршавања, студенти и млади имају прилику да усаврше своје ‘меке вештине’, као што су знање о другим земљама, могућност интеракције и рада са људима из других културних средина, прилагодљивост, владање страним језиком и комуникационе вештине.

Овај Водич објавила је Eразмус студентска мрежа Србије (Erasmus Student Network, ESN) уз подршку Делегације Европске уније у Србији. На овај начин, Еразмус студентска мрежа Србије желела је да подстакне младе да наставе да улажу у себе, изађу из зоне комфора и опробају се у стварима за које су до сада мислили да су им неприступачне.