Events
7
Jul
2022

Predstavnici Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) posetili su sedište Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd (ATUSS). Tom prilikom, predsednica ATUSS-a, dr Vera Petrović, prof.s.s je poželela dobrodošlicu gospodinu Draganu Pejoviću, direktoru RATELA. Potpisan je Ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji ove dve institucije. Zahvaljujući uspostavljenoj saradnji, Studenti sa osnovnih i master studija Odseka Visoka škola elektrotehnike i računarstva, Odseka Visoka škola za informacione i komunikacione tehnologije i Odseka Visoka železnička škola, koji se nalaze u sastavu ATUSS-a, moći će da deo svoje nastave kao i časove stručne prakse obave u RATEL-u, a sve sa ciljem sticanja praktičnih i iskustvenih znanja i veština u skladu sa profilom studija koje pohađaju.

13
Maj
2022

IQOS We Together

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će se u petak, 13.5.2022. u 21 čas, održati finale konkursa za mlade dizajnere „IQOS We Together” u okviru Belgrade Fashion Week-a, u Bioskopu Balkan. Na reviji finalista konkursa učestvovaće i naši studenti i bivši studenti studijskog programa Dizajn tekstila i odeće, Odseka Visoka tekstilna škola za dizajn, tehnologiju i menadžment Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd. U žiriju će se naći i naša asistentkinja i modna kreatorka Sonja Jocić, pored istaknutih imena u svetu mode kao što su Nenad Radujević, Ašok Murti, Tijana Pavlov i Ana Ostojić.

10
Maj
2022

Belgrade Fashion Week

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će se u utorak, 10.5.2022. u 19.30 časova, u okviru Belgrade Fashion Week-a, u Bioskopu Balkan održati tematska grupna revija priznatih i poznatih modnih dizajnera pod nazivom „Koji je tvoj pogled na svet?”. Na reviji će svoje modele prikazati Sonja Jocić – modna kreatorka i asistent na Odseku Visoka tekstilna škola za dizajn, tehnologiju i menadžment Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd, kao i Dragana Ognjenović, Lili Tailor, Svetlana Jaćović i SestreS. Revija „Koji je tvoj pogled na svet?” je društveno odgovorni projekat posvećen prevenciji u Oftalmologiji, a dizajneri će predstaviti po dva modela na vizuelno različite načine – monohromatski i u različitim bojama, i na taj način simbolično istaći značaj ove teme.

May
28,
2021

Signing the Agreement on Dual Education

Agreement on dual education was signed between the Academy of Technical and Art Applied Studies Belgrade (ATUSS) and the Post Office of Serbia.

Student Mobility Guide

ECHE application Award letter

Announcements
JAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA KA131 MOBILNOSTI ERAZMUS+ PROGRAMA

Akademija tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd (ATUSS) raspisuje jedinstveni poziv za prijavu kandidata za Erazmus+ odlazne mobilnosti prema Erazmus+ programskim zemljama. U kategoriju Erazmus+ programskih zemalja spadaju sve zemlje Evropske Unije, Norveška, Island, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Turska i Srbija.

  • TRAJANjE JAVNOG POZIVA: 06.juli – 30. avgust 2022. godine
  • ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA: 0. avgust 2022. godine do 23:59 časova
  • PRIJAVE PREDATI ELEKTRONSKIM PUTEM NA SLEDEĆU ADRESU: mobilnost@atuss.edu.rs, sa naznakom u naslovu mejla da je u pitanju prijava za KA1 mobilnost

Detaljne infomacije o procesu prijavljivanja možete pogledati OVDE >>>.

KONAČNA RANG LISTA KANDIDATA ZA UPIS U PRVU GODINU OSNOVNIH STRUKOVNIH STUDIJA ZA ŠKOLSKU 2022/2023. GODINU

Objavljena je konačna rang lista kndidata formirana na osnovu uspeha u srednoj školi i bodova ostvarenih na prijemnom ispitu za upis u prvu godinu osnovnih strukovnih studija za školsku 2022/2023. godinu, listu možete pogledati OVDE>>>.

KONAČNA RANG LISTA KANDIDATA ZA UPIS U PRVU GODINU MASTER STRUKOVNIH STUDIJA ZA ŠKOLSKU 2022/2023. GODINU

Objavljena je konačna rang lista kndidata formirana na osnovu opšte prosečne ocene ostvarene na prethodnom nivou studija i prijemnog ispita za upis u prvu godinu master strukovnih studija za školsku 2022/2023. godinu, listu možete pogledati OVDE>>>.

OBAVEŠTENjE O BUDžETSKIM MESTIMA NA MASTER STUDIJAMA

Odlukom Vlade Republike Srbije o broju studenata za upis u prvu godinu studijskih programa master strukovnih studija koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije za akademije i visoke škole strukovnih studija čiji je osnivač Republika Srbija u školskoj 2022/2023. godini („Sl. glasnik RS”, br. 66/2022 od 10. juna 2022. godine) koja stupa na snagu 18. juna 2022. godine predviđeno je ukupno 21 budžetsko mesto na studijskim programima koji se izvode u Akademiji tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd.

Detaljne infomacije i raspodeli budžetskih mesta po studijskim programima možete pogledati OVDE>>>

KONKURS ZA PRIJEM STUDENATA VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA U REPUBLICI SRBIJI U USTANOVE ZA SMEŠTAJ I ISHRANU STUDENATA ZA ŠKOLSKU 2022/2023.GODINU

Tekst KONKURSA ZA PRIJEM STUDENATA VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA U REPUBLICI SRBIJI U USTANOVE ZA SMEŠTAJ I ISHRANU STUDENATA ZA ŠKOLSKU 2022/2023.GODINU možete pogledati OVDE >>>.

ATUSS IN THE MEDIA
Industry Academy programs

Huawei ICT academy - ATUSS Belgrade

Mikrotik academy - ATUSS Belgrade